Zaštita podataka

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA I POLITIKA PRIVATNOSTI

Prema zakonu Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, osobni podatak definiran je kao svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.
Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese info@spa-studio.hr ili na adresi Radnička cesta 48, 10000 Zagreb.

Pravne osnove za obradu osobnih podataka sukladno propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka su sljedeće:

kada ste pristali na obradu (privola), kada je to potrebno za sklapanje ili izvršavanje ugovora, u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza, u svrhu legitimnih interesa tvrtke SpaS Studio d.o.o. odmjerenih u odnosu na vaša prava glede zaštite osobnih podataka, kada je to potrebno u pravne svrhe.

4.1 KADA I KAKO SHOP.SPA-STUDIO.HR I SPA-STUDIO.HR PRIKUPLJA PODATKE KORISNIKA?

Tvrtka SpaS Studio d.o.o. prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze odnosno za koje postoji legitimni interes te za koje ima privolu Kupca u svrhu informiranja, podrške kupcima i marketing.

SpaS Studio d.o.o. se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja dostave kupljenog proizvoda).

Obrada osobnih podataka koja se temelji na legitimnom interesu ili predstavlja ugovornu obvezu obavlja se održavanjem najviših standarda sigurnosti i poslovanja. Kupac u svakom trenutku može izjaviti prigovor na obradu svojih osobnih podataka na temelju svoje specifične situacije. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Ako pružate podatke u ime druge osobe, morate se pobrinuti da je ta osoba upoznata s ovim pravilima o zaštiti privatnosti prije no što to učinite. Ako ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika.

Ažurirajte vaše podatke tako što ćete nas obavijestiti o svim promjenama vaših kontaktnih podataka ili preferencija. Ako ste registrirani korisnik web trgovine shop.spa-studio.hr ili spa-studio.hr svoje osobne podatke možete izmjeniti koristeći stranicu moj račun kojoj možete pristupiti iz glavnog izbornika.

4.2 PODATKE PRIKUPLJAMO PRILIKOM KUPOVINE U SHOP.SPA-STUDIO.HR ILI SPA- STUDIO.HR TRGOVINI I U SVRHU DOSTAVE PROIZVODA

Prilikom kupovine u shop.spa-studio.hr ili spa-studio.hr fizičkoj i internetskoj trgovini tražimo od vas određene osobne podatke koji su nužni za ispunjenje usluge i kupovinu. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

U svrhu dostave proizvoda naručenog putem shop.spa-studio.hr ili spa-studio.hr internetske trgovine potrebno je unijeti vaše osobne podatke (ime, prezime, adresu dostave, broj telefona i email adresu). Legitiman pristup podacima kupca koje uključuju ime i prezime te adresu dostave i kontakt broj imaju pristup djelatnici Overseas Express službe za dostavu s kojima tvrtka SpaS Studio d.o.o. ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda.

4.3 PODATKE PRIKUPLJAMO I OBRAĐUJEMO AKO NAS IZRAVNO KONTAKTIRATE

Podaci koje primimo izravnim kontaktom od kupaca koji nam se obrate za informacije o proizvodima i uslugama:
– Tako prikupljene podatke koristimo samo za obradu traženih informacija i upita korisnika te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva. Kupci i korisnici internetske stranice shop.spa-studio.hr ili spa-studio.hr suglasni su da u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te u skladu s traženim upitom obrađujemo osobne podatke.

4.4 TKO SU SUBJEKTI S KOJIMA SHOP.SPA-STUDIO.HR ILI SPA-STUDIO.HR MOŽE DIJELITI OSOBNE PODATKE?

  1. Pružatelji usluga društvenih mreža
    Prilikom kreiranja računa na shop.spa-studio.hr trgovini potrebno je unijeti svoje podatke (e-mail, ime i prezime).

Prilikom prijave putem društvenih mreža, odnosno Google i Facebook računa, SpaS Studio d.o.o. ne zadržava podatke prikupljene takvom prijavom.

  1. Pružatelji usluga za Google AdWords marketing i analizu posjećenosti stranica shop.spa-studio.hr ili spa-studio.hr
    SpaS Studio d.o.o. surađuje s pružateljima usluga trećim stranama kako bi se mogle provesti aktivnosti oglašavanja i analiziranja upotrebe naših web mjesta i aplikacija te praćenja učinkovitosti kampanja.

Osobne podatke dijelimo samo u onoj mjeri potrebnoj za izvršavanje usluge u naše ime. U nastavku možete provjeriti tko su davatelji usluga trećih strana potrebnih za suradnju:

Google – Google Analytics koji se upotrebljava za praćenje web statistike i demografskih podataka i ponašanja web korisnika. Koristimo ju za praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja.
Google – Google AdWords koji se koristi za oglašavanje proizvoda i prodajnog asortimana tvrtke SpaS Studio d.o.o.

3. Pružatelji usluga potrebnih za sklapanje ili izvršavanje ugovora
Pristup bazi Kupaca s osobnim podacima Kupaca uz SpaS Studio d.o.o. u svrhu sklapanja ili izvršavanja ugovora, odnosno kupovine u shop.spa-studio.hr ili spa-studio.hr trgovini i dostavu proizvoda imaju:

• Overseas Express dostavna služba s kojom SpaS Studio d.o.o. ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem shop.spa-studio.hr ili spa-studio.hr internetske trgovine.

Informacije o kolačićima

Želimo vas obavijestiti da naša web-stranica shop.spa-studio.hr ili spa-studio.hr upotrebljava kolačiće kako bi se osigurale bolje usluge korisnicima i posjetiteljima.

Definicija kolačića

HTTP  kolačić ili kolačić poseban je tekst, često kodiran, koje odašilje poslužitelj web navigatoru i koji navigator zatim šalje nazad (nepromijenjen) svaki put kada navigator pristupa poslužitelju. Kolačići se upotrebljavaju za  autentifikaciju  i praćenje ponašanja korisnika. Tipične su primjene memoriranje omiljenih postavki korisnika i primjena sustava «košarice za kupnju».

Detalje potražite na stranici  http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Gdje mogu saznati nešto više o kolačićima?

Ured povjerenstva za podatke (ICO): http://www.ico.gov.uk/for_organisations/privacy_and_electronic_communications/the_guide/cookies.aspx

Neovisne organizacije: All About Cookies: http://www.allaboutcookies.org/

About Cookies: http://www.aboutcookies.org/

SpaS Studio d.o.o. nije odgovoran za sadržaj vanjskih web-stranica trećih strana koje mogu i ne moraju sadržavati kolačiće.

Pohrana, pristup i obrada podataka – uloga kolačića

Cilj pohrane i obrade ovih vrsta informacija jest omogućiti brzo i učinkovito kretanje po stranicama zahvaljujući memoriranju vaših odabira, opcija i omiljenih postavki te optimizirati upotrebu web-stranice.

Informacije kojima se pristupa putem kolačića

Preglednik memorira kolačiće, a oni sadrže informacije kao što su naziv poslužitelja koji je poslao kolačić, vrijeme koliko će kolačić ostati pohranjen, vrijednost – obično jedinstveni broj koji se generira nasumično. “Statistički” kolačići prikupljaju informacije o tome kako upotrebljavate web-stranicu, na primjer: koje stranice posjećujete i sve greške na koje nailazite. Ti su kolačići potpuno anonimni i upotrebljavaju se isključivo kako bi nam pomogli da poboljšamo svoju web-stranicu i bolje razumijemo što zanima naše korisnike i posjetitelje. Statističke kolačiće upotrebljavamo za sljedeće: Prikupljanje statistike o tome kako se naša web-stranica upotrebljava Pomoć pri poboljšanju web-stranice putem mjerenja grešaka koje se dešavaju Kolačići “za praćenje” povezani su s uslugama koje pružaju treće strane, poput gumba “Sviđa mi se” i “Podijeli” i služe za praćenje učinkovitosti reklamiranja. Treća strana pruža te usluge a vi za uzvrat morate potvrditi da ste posjetili našu web-stranicu. Kolačiće “za praćenje” upotrebljavamo za sljedeće: Povezivanje s društvenim mrežama poput Facebooka, koje mogu upotrebljavati informacije o vašim posjetima za ciljano reklamiranje na drugim web-stranicama.

Upotreba kolačića koje postavlja treća strana

Web-stranica shop.spa-studio.hr ili spa-studio.hr upotrebljava kolačiće koje postavlja treća strana. Web-stranice upotrebljavaju Google analitiku, Facebook  i Google Adwords poveznice koji sami sa svoje strane uvode kolačiće.

Za pojedinosti pogledajte: https://developers.google.com/analytics/resources/concepts/gaConceptsCookies

https://www.facebook.com/policies/cookies/

https://twitter.com/privacy

Upravljanje kolačićima koje upotrebljava shop.spa-studio.hr ili spa-studio.hr

Ako se složite s time da kolačiće uključite u svom pregledniku putem trake na početnoj stranici web-stranice, imajte na umu da svoje mišljenje možete promijeniti u svakom trenutku. Trenutačno dostupni preglednici (web navigatori) nude mogućnost postavljanja/deaktivacije kolačića. Da biste to učinili, pristupite odjeljcima “opcije” ili “omiljene postavke”. Za pojedinosti i tehničke savjete pristupite službenim web-stranicama:

–   Cookie settings in Internet Explorer

–   Cookie settings in Firefox

–   Cookie settings in Chrome

–   Cookie settings in Safari Ili

–    Microsoft Cookies guide

–    All About Cookies

Ako imate pitanja o tome kako mi upotrebljavamo kolačiće slobodno nas kontaktirajte.

 

Popis kolačića koje koristimo:

Kategorija: Nužni

Nužni kolačići čine stranicu uporabljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom, funkcionalnost košarice i pristup zaštitnim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića:

wc_cart_hash_#
HTTP Expiry: Session
First found URL: http://shop.spa-studio.hr/cart/
Cookie purpose description: Enables proper shopping cart function
Initiator: Script tag
Source: http://shop.spa-studio.hr/cart/

wc_fragments_#
HTTP Expiry: Session
First found URL: http://shop.spa-studio.hr/cart/
Cookie purpose description: Allows price calculation in the shopping cart
Initiator: Webserver
Source: shop.spa-studio.hr

CookieConsent
HTTP Expiry: 1 year
First found URL: shop.spa-studio.hr
Cookie purpose description: Enables or disables cookies depending on user preference
Initiator: Webserver
Source: shop.spa-studio.hr

Kategorija: Statistika

Statistika kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu stranicama vlasnika da shvate na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom.

_ga
HTTP Expiry:  2 years
First found URL: http://shop.spa-studio.hr/
Cookie purpose description: Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.
Initiator: Script tag, page source line number 424
Source: https://www .google-analytics.com/analytics.js

_gat
HTTP Expiry: Session
First found URL: http://shop.spa-studio.hr/
Cookie purpose description: Used by Google Analytics to throttle request rate
Source: https://www .google-analytics.com/analytics.js

_gid
HTTP Expiry: Session
First found URL: http://shop.spa-studio.hr/
Cookie purpose description: Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.
Source: https://www .google-analytics.com/analytics.js

Kategorija: Marketing

Kolačići iz kategorije Marketing nam pomažu da oglašavanje postane zanimljivije korisnicima i vrijednije izdavačima i oglašavačima. Kolačići se obično upotrebljavaju za odabir oglasa na temelju njihove relevantnosti korisniku, za poboljšavanje izvješćivanja o uspješnosti kampanje i za izbjegavanje ponovnog prikazivanja istih oglasa pojedinom korisniku.

IDE
HTTP Expiry: Session
First found URL: http://shop.spa-studio.hr/
Cookie purpose: Google cookie used for registering ads that we serve on our website.
Type: HTTP Cookie

ads/ga-audiences
HTTP Expiry: Session
Provider: google.com
Type: Pixel Tracker
Secure: Yes
Cookie purpose: Cookie used for registering visitors of the website and allowing relevant ad targeting.

ads/user-lists/#
Expiry: Session

Type: Pixel Tracker
First found URL: http://shop.spa-studio.hr/
Provider: google.com
Cookie purpose: Cookie used for registering visits to a specific site on the website for purposes of relevant ad targeting.

Pohvale i prigovori

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti
•U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor Spa Shop internetskoj trgovini.
•Spa Shop vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte, telefonski na broj telefona 01/ 3363-006 ili emailom na info@spa-studio.hr
•Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime.
•Tvrtka SpaS Studio d.o.o. će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Kontakti

•Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na adresu Radnička cesta 48, 10000 Zagreb
•Telefon: 01/3363-006
•E-mail: info@spa-studio.hr

Platforma za online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici  http://ec.europa.eu/consumers/odr/ .
To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova.
Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana  potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

Ostale odredbe

1. Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na spa-studio.hr i shop.spa-studio.hr samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na spa-studio.hr i shop.spa-studio.hr, u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja spa-studio.hr i shop.spa-studio.hr na drugim web stranicama je zabranjena.
2. Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova spa-studio.hr i shop.spa-studio.hr trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.
3. Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od proizvođača / distributera proizvoda.
4. Kada spa-studio.hr i shop.spa-studio.hr odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica na primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
5. Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u tom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.
6. Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku u slučajevima kada:
a) se radi o nazivu proizvoda, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku
b) se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologiji
c) postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao